Elvegyítjük a lisztet a cukorral, a sóval, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, és kézzel összedolgozzuk. Apránként hozzáöntünk 2,3 dl jéghideg vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává. Folpakba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.
A töltelékhez felkockázzuk a meghámozott, kimagozott almát, meglocsoljuk a citrom kifacsart levével, azután összeforgatjuk a cukorral, az őrölt fahéjjal és a szerecsendióval, valamint az étkezési keményítővel.
A tésztát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten tartjuk 10 percig. Azután felvágjuk nyolc egyenlő darabra, és lisztezett deszkán kinyújtjuk azokat egy-egy 15 cm-es körré. Elrendezzük a tésztaköröket a sütőpapírral bélelt sütőtálcában, rájuk kanalazzuk az almás keveréket, majd fehajtjuk a széleket, és megkenjük azokat egy kevés vízzel. A sütiket meghintjük egy kevés barna cukorral, és a hűtőbe rakjuk őket 30 percre.
Végül a süteményeket 205 fokon 30 percig sütjük, majd 190 fokon további 15 percig. Egy kevés felforrósított lekvárral meglocsolva, és egy kevés szeletelt mandulával megszórva tálaljuk.