Almás-fahéjas muffin

default user icon
14 4.7/5
Denise153 fotója

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 vaníliás cukor
  • 3/4 sütőpor
  • 2 alma lereszelve
  • 1 dl tej
  • fahéj
  • vaníliaaroma

Elkészítés

    Elkészítés: A vajat, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot gépi habverővel összekeverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, valamint a többi hozzávalót. Muffinformába teszem, és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütöm 180 fokon.

Megjegyzés

Ez az adag közel 20 muffinhoz elegendő. Ne várjuk meg, míg teljesen megbarnul a muffinok teteje a sütőben, mert míg hűlnek, úgyis sötétebbek és szilárdabbak lesznek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Évi 5 évvel ezelőtt
KÖSZÖNÖM! Ez finom lett, bááár :) én is módosítottam rajta: -az almát nem reszeltem, mert úgy nagyon vizes lesz, hanem apró kockákra vágtam (Gála alma) - az almakockákat meglocsoltam citromlével, megszórtam fahéjjal és szegfűszeggel (őrölt) A recept viszont nagyon jó, bátram ajánlom kezdőknek, és haladóknak egyaránt!
Kamenszky Renáta 5 évvel ezelőtt
Életem első muffinja, de ez valami mennyei finom lett. A másik kettőt ki se próbálom, amit itt találtam még a Mindmegettén:) Köszönöm szépen a receptet.
Muth Antalné 6 évvel ezelőtt
Nagyon finom süti,nem tul édes a család kedvence lesz.
Anyu 6 évvel ezelőtt
Fincsi ez a muffin, én is csak ajánlani tudom mindenkinek
Vörös Brigitta 6 évvel ezelőtt
Köszi a receptet. Életem első muffinjaként ezt sütöttem meg. Fincsi lett. Vajból én csak 10 dkg-ot tettem bele, de úgy sem volt száraz, talán egy icipicit nekem túl lágy lett így is, vagy az alma volt túl leves. A formát is vajjal kentem ki, mert még nem volt időm papírkosárkákat venni. A barátomnak nagyon ízlett, azt mondta, hogy olyan \"kő\' még enni\" íze van, ahogy a mamája mondta régen. Megevett 5öt, aztán mondta, hogy vigyem messzebb, mert elfogy. :D
Hédi 6 évvel ezelőtt
Most lett kész és nagyon finom lett!!! Köszi a receptet!
pistuc 7 évvel ezelőtt
...és azért 7,5 dkg nálam a vaj, mert elővigyázatosságból egyelőre minden kajából feleannyit csinálok (csak most kezdtem el főzőcskézni)
pistuc 7 évvel ezelőtt
! Hoppácska, hát persze hogy híg lett a tésztája, csak most döbbentem rá, hogy elnéztem az osztást a mérlegen, így nem 7,5, hanem 15 dkg vaj ment bele. Most megcsináltam megint, viszont elfelejtettem külön elkeverni a vajat a cukorral, egybeöntöttem mindent. Viszont így is nagyon finom lett. Harmadjára talán végre sikerül a receptnek megfelelően elkészíteni :)
pistuc 7 évvel ezelőtt
Tényleg fincsuci, ámbátor egy picit híg lett a tészta, és elég soká sütöttem (talán ki kellett volna nyomkodnom az almát, hogy kevesebb legyen a leve?). A maratoni sütés dacára lapos maradt a muflon, a teteje viszont ropogós lett, ami nagyon feldobta. És tényleg nem túl édes, kifejezetten elegáns az íze, ezért babazsúrra mást ajánlanék. Amúgy most tesztelgetem a tűzhelyünket, egy kicsit mindig változtatok a hőfokon "az optimális hatás elérése érdekében", de az biztos, hogy van fantázia a receptben, úgyhogy megérdemli az ötöst.
Fabulya Márti 7 évvel ezelőtt
Nem lehetne egy 12 darabos verziót? Ha már úgyis ekkorák a kereskedelmi forgalomban kapható muffinsütő tálcák... De azért ma este kipróbálom! :)

Hasonló Receptek

Magazin