Elkészítés: Az almákat meghámozzuk, majd felkockázzuk, összekeverjük a fagyasztott erdei gyümölcs keverékkel, őrölt fahéjjal, 1 rúd vanília kikapart magjával, valamint barnacukorral.
Egy másik edényben a lisztet összemorzsoljuk a hideg, kemény vajjal (reszelni is lehet), barnacukorral, majd hozzákeverünk zabpelyhet és mandulaforgácsot (ízlés szerint más gabonákkal, magvakkal is dúsíthatjuk).
Egy hőálló edénybe öntjük a fűszeres gyümölcskeveréket, és a tetejére morzsoljuk egyenletesen a tésztát, hogy mindenhol beborítsa a zabpelyhes morzsát.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor már a gyümölcsök is kezdenek puhulni, levet ereszteni, és a morzsa alól bugyog az illatos gyümölcslé, elkészültünk.
Frissen, melegen vaníliafagylalttal tálaljuk, de hidegen is kiváló csemege.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre