Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás rózsasüti pofonegyszerűen

Mutatós, különleges, de egyszerűen elkészíthető desszertre vágysz? Az almarózsa épp ilyen. Néhány perc alatt előkészíthető - és elronthatatlan!
Mi kell hozzá?

- 1 csomag leveles tészta
- 2 szép alma
- 1/2 citrom leve
- kevés őrölt fahéj
- 2-3 evőkanál baracklekvár
- porcukor a tálaláshoz

Így készül

 

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kivágjuk, a gyümölcsöt vékonyan felszeleteljük. Tálba tesszük, felöntjük kevés vízzel, fél citrom levét hozzáfacsarjuk, majd a mikróba tesszük 2-3 percre, hogy kissé megpuhuljon.
Közben a leveles tésztát kinyújtjuk, 6 csíkot vágunk belőle. Megkenjük egy kevés vízzel elkevert baracklekvárral, rárakosgatjuk ferdén az almaszeleteket, meghintjük fahéjjal, majd a tésztát visszahajtjuk, hogy félig fedjék az almaszeleteket. Ezután óvatosan feltekerjük - szépséges rózsát kapunk így.
Muffintepsi mélyedésébe rakjuk, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Mandulával is lehet gazdagítani, mint ebben a receptben >>>

Ha pedig túrós rózsabriós sütnél, ezt a receptet ajánljuk >>>

Ezek is érdekelhetnek