Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Almaleves aszaltszilvával

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 alma
  • 8 szem aszaltszilva
  • 2-3 evőkanál cukor
  • reszelt citromhéj
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • tejföl
  • 1-2 kanál finomliszt

Elkészítés

    Elkészítés: A hámozott és feldarabolt almát a szilvával együtt cukros és fűszeres vízben felteszem főzni. Nem kell sok idő neki, épp csak hogy megpuhuljon a gyümölcs. Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítek, amit a főzőlével simára keverek. Kavargatás közben kell beleönteni a rotyogó lébe, és épp csak egyszer forrni hagyni.

Megjegyzés

Langyosan a legkellemesebb, de hideg téli napon melegen is eheted.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nittababa
Rita ez nagyon egyszerű recept éppen nekem való! :-) Ki is próbálom ma este köszönöm! nittababa

Hasonló Receptek

Magazin