Elkészítés: A töltelékhez a hozzávalókat - az alma és a fahéj kivételével - egy lábosban összekeverem, kevés vizet öntök hozzá, felforralom, addig főzöm, amíg a daraszemek megduzzadnak és a cukor elolvad. Ennek állnia kell pár órát, és akkor jól besűrűsödik. Miután besűrűsödött, hozzáreszelek 2 almát, és teszek bele fahéjat.
A tésztához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáadom a tojást, a cukrot és a tejfölt, összegyúrom. Hideg helyen pihentetem fél órát.
A tészta egyik felét egy 25x30-as tepsibe nyújtom, ráhalmozom a tölteléket, a másik felével befedem. Megkenem tojássárgával, villával megszurkálom, és közepes hőmérsékletem világosra sütöm. Kihűlés után kockára vágom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre