Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Alma-rántotta

default user icon
4 3.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 db nagyobb alma
  • kávéskanál édesítő vagy 1 evőkanál cukor
  • pici olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Icipici (pár cseppnyi) olajon a durva reszelőn lereszelt almát megmelegítem, kb. 1-2 percig (nem tovább, mert levet ereszt). Ezután egy nagyobb bögrében összevekeverem a tojást, tejet és édesítőt, és ráöntöm az almára. Addig keverem és melegítem, amíg rántotta állagú lesz. Isteni finom, fahéjas porcukorral meghintve pedig pláne... Nekem mindennapi elemózsiám. ;) 4 perc alatt kész van! Jó étvágyat!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Lijjus
Szia Korsi! :) Na, nagyon örülök, hogy fincsi lett... Az tuti, hogy a teflon szinte mindenben a megoldás.. Igazából én azért szeretem ezt a kis összeütött rántottát, mert be tudom csapni vele a pocakom... Szóval azt hiszem, hogy húdemekkorát ettem, közben meg csak két tojást meg egy almát..:) Mondjuk tényleg fogyokúrás kaja... Ja, egyébként MINDENKINEK AJÁNLOM BANÁNNAL!!! Úgy meg még finomabb, csakhát, mint tudjuk, úgy már nem annyira kalóriaszegény..;)
korsi
Nagyon egyszerű és finom, nekem nem lett barna, lehet, hogy a teflon a titok... :)
Lijjus
Szia! A színéhez csak annyit, hogy az alma tipikusan az a gyümölcs, hogy ha fémmel érintkezik, általában bebarnul. Nekem szép ránottta színű szokott lenni, mivel gyorsan csinálom és nem hagyom, hogy színe legyen. Az állaga azért lehetett hígabb a kelleténél, mert írtam, hogy levet ereszt, érdemes előtt kinyomkodni a lereszelt almának a levét.. Próbáld meg még 1x, biztos fincsi lesz! ;) Egyébként igazad van, mivel édes, ez desszert, de még milyen...:) Sajnálom, ha Neked rosszul sikerült, nekem tényleg az egyik kedvencem...
pm75
A ránotta állaga, színe furcsa lett. A gyerekek nem is ették meg. Talán desszertnek jó, de annak is gyenge.

Hasonló Receptek

Magazin