Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás őzmedalion

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg őzhús
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg áfonyadzsem
  • 4 fürt ribizli
  • 4 szelet kenyér
  • fél dl portói bor
  • 4 dkg vaj
  • 4 szem borókabogyó
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: Futassuk meg a vajban az összezúzott borókát, majd pirítsuk benne a hússzeleteket, oldalanként 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott és a hús is puha, vegyük ki, és hagyjuk hűlni. A hús levéhez keverjük hozzá a dzsemet meg a tej színt, és főzzük sűrűre. Tálaláskor tegyünk a kenyerekre 2-2 szelet húst, öntsük rá a szószt, és díszítsük ribizlivel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Évi48
Nagyon izletesnek és különlegesnek látszik ez az étel,lehet,hogy ki is próbálom.Köretnek talán a buronyakrokett illene hozzá legjobban.

Hasonló Receptek

Magazin