Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Áfonyás-málnás gyümölcsleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 pohár vörös áfonya
  • 4 pohár almalé
  • 2 pohár málna
  • 1/4 pohár cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • fél kiskanál fahéj
  • 2 pohár tejszín
  • 2 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés

    Elkészítés: Megmossuk az áfonyát, és az almalében felmelegítjük, 10 percig lassú tűzön főzzük. Szitán átnyomjuk, majd a málnát is átpaszírozzuk ugyanezen a szitán.

    A szitán maradt pépre nincs szükség, a levét felforraljuk. Hozzákeverjük a cukrot, a citrom levét és a fahéjat. Beleöntünk 1,5 pohár tejszínt.

    A kukoricalisztet elkeverjük a maradék tejszínnel, majd hozzáöntjük a leveshez. 5 percig főzzük. Forrón vagy hidegen tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin