Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

A legfinomabb hamburger házi bucival és pogácsával

default user icon
Az eredeti burgert megkóstolhatjátok a megújult Bárkert Bistroban! Fotó: Bárkert Bistro/Balkányi László

Hozzávalók

  • A bucikhoz:
  • 1/2 kg finomliszt
  • 1/4 kg friss élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg só
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • 8 dkg vaj
  • A húspogácsához:
  • 1/2 kg marhanyak darálva
  • 10 dkg marhafaggyú
  • bors

Elkészítés

    1. Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, és a vaj kivételével az összes többi hozzávalóval egyneművé dolgozzuk. Ezután a vajat megolvasztjuk és több részletben a tésztához adjuk. 30 perc pihentetés után 120 grammos zsemléket formázunk a tésztából, majd további 30 percig pihentetjük. Végül a zsemlék tetejét egész tojással megkenve 170 °C-on 15 perc alatt megsütjük.
    2. A pogácsákhoz a húst és a faggyút összedolgozzuk, majd 120 grammos pogácsákat készítünk belőlük, amit forró serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt megsütünk. A végén sózzuk és borsozzuk.
    3. A hamburgerek összeállításánál szószként ketchupot és majonézt, betétként pedig friss paradicsomot, salátát és sajtot használhatunk. Köretként káposztasalátát vagy sültkrumplit adhatunk hozzá.

    HAMBURGERZSEMLE HÁZILAG - AHOGY MÉG BIZTOSAN NEM PRÓBÁLTAD! >>> 

    A SZAFTOS HAMBURGERHÚS 5 TITKA >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin