Abban megegyezhetünk, hogy egy jó kevertsüti-recept igazi főnyeremény: ezekkel a desszertekkel ugyanis nem kell pepecselni, a tésztájukat pillanatok alatt össze lehet állítani, és már mehetnek is a sütőbe. Külön extra, ha nem kell hozzá méregetni az alapanyagot, hanem elég egy bögre, amivel mindent kiadagolhatunk – pont mint ennél a bögrés kakaós süteménynél. Van itt még valami, amivel csavarhatsz egyet az egyébként is bomba recepten! A kókuszgolyótól a kókuszkockán át egészen a Bounty-szeletig számos példa van arra, hogy a kakaó vagy a csoki, illetve a kókusz nagyon jó barátok, így legnagyobb bizonyossággal állítjuk, hogy ha némi kókuszreszeléket keversz a nyers tésztába, azzal csakis dobhatsz a végeredményen!
Íme tehát a bögrés kakaós-kókuszos kevert süti receptje! Mosogatással együtt 30 perc alatt készen van, isteni finom – csak egy baj van vele: túl hamar elfogy.
HOZZÁVALÓK A BÖGRÉS KAKAÓS-KÓKUSZOS KEVERT SÜTIHEZ:
A süteményhez:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre tej
- 3/4 bögre cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 3/4 bögre kókuszreszelék
- 1/2 bögre holland kakaópor
A tetejére:
- 20 dkg porcukor
- 2 ek víz
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg vaj
- 20 ml rum
Elkészítése:
- A kókuszos kevert süti elkészítéséhez először a tejfölt a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kókuszreszeléket, végül a sütőporral elkevert lisztet.
- A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje már kezd pirulni, de tűpróbával ellenőrizzük.
- Az étcsokoládét a margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt kevert süti tetejére öntjük.