A legcsokisabb brownie

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin (Rama)
  • 20 dkg étcsokoládé (Party tortabevonó, nagyobb tábla)
  • 6 dkg liszt
  • 1,5 kk sütőpor
  • 36 dkg cukor
  • 8 dkg kakaópor (Nesquik)
  • 4 db tojás

Elkészítés

    1.

    Először vízgőz fölött megolvasztom együtt a vajat és az étcsokoládét. (Sokféle étcsokit kipróbáltam már, de sütéshez legjobban a Party étcsokoládés tortabevonó vált be sütéshez, abból is a nagy táblás.) Csak néha kevertem meg, hogy gyorsabban olvadjon.

    2.

    Míg a csoki olvad, addig összekeverem a száraz hozzávalókat, hogy egy homogén alapot kapjak. Figyeljünk oda, hogy a sütőpor is jól elkeveredjen, különben kellemetlen, sós meglepetéseket kaphatunk a sütiben.

    3.

    A száraz alapanyagokhoz hozzáöntöm a megolvasztott csokit, majd egyenként elkeverem benne az egész tojásokat is!

    4.

    Öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe a csokis masszát, majd tegyük előmelegített (kb. 180 fok) sütőbe 10 percre. Ezután vegyük alacsonyabbra a hőfokot (kb. 165 fok), és még 5-6 percig süssük tovább. A browniet igazából csak a sütésnél lehet elrontani, így nagyon oda kell figyelni, hogy milyen állaga van, amikor rálesünk. Az a jó, ha az ujjunkkal megnyomkodva érezzük, hogy a teteje már keményebb, de belül még hígabb a krémes csoki.

Megjegyzés

Véleményem szerint a brownie az amerikaiak egyik legjobb találmánya! Édes, krémes, csokis finomság! Én Jamie Oliver alapreceptjét használtam, de a keserű kakaóport cukrozottra cseréltem!

Kulcsár Tímea Ágnes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin