Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 kiadós spenótos fogás, ami egészséges és finom is

default user icon
MME
A gasztronómiában akad néhány megosztó alapanyag, amit az ember vagy szeret vagy nem szeret, köztes állapot nem létezik. Ilyen például spenót, melyet, ha valaki szeret, számtalan módon variálhat. Íme néhány szuper spenótos recept.

A spenót elkészítése nem bonyolult, néhány alapvető szabály betartásával rendkívül könnyen, nagyon finom spenótos fogásokat alkothatunk. A legfontosabb, hogy a felhasználni kíván spenótot minden esetben alaposan mossuk meg. A földes-homokos rostogással nem csak a spenóttól, hanem az egész étkezéstől elmehet a gusztusunk.

A megmosott spenótot ezután kedvünk szerint felhasználhatjuk. A bébispenótot érdemes salátához adni, a nagyobb levelek előtt számtalan út áll. A spenót kitűnő főzelékalap, nincs is igazi tavaszi menü egy tisztes spenótfőzelék nélkül, de más fogásokba is könnyen belekombinálható.

A felhasználás előtt a spenótot érdemes megfonnyasztani. Ehhez kevés zsiradékra dobjuk a megtisztított leveleket, majd közepes lángon, gyakori kevergetés mellett figyeljük, ahogy a nagy halom friss levélünk maréknyi zöldséggé változik. A fonnyasztás közben és után a spenót jól fűszerezhető. Klasszikus fűszere a fokhagyma, de medvehagyma, snidling , sonkahagyma vagy épp az újhagyma is jó áll neki. A fekete bors vagy a szerecsendió is jó választás a spenóthoz, de izgalmas eredményre vezet, ha rózsaborssal vagy épp curryvel fűszerezve készítjük el.

EGYSZERŰ SPENÓTOS TÉSZTA >>> 

SÜLT CSIRKEMELL SPENÓTTAL ÉS TOJÁSSAL >>> 

KRÉMES SPENÓTFŐZELÉK >>> 

SPENÓTOS-FETÁS TÖLTÖTT CSIRKEMELL >>> 

SPENÓTOS-HÚSOS RAKOTT TÉSZTA >>> 

SPENÓTOS QUESADILLA CHEDDAR SAJTTAL >>> 

SPENÓTOS LASAGNE >>> 

HALRUDACSKÁK SPENÓTOS KRUMPLIPÜRÉVEL >>> 

SPENÓTOS-FETÁS EGYBEN SÜLT FASÍRT >>> 

Ezek is érdekelhetnek