Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tipp, hogy izgalmasabb legyen a salátád!

Sokan azért nem esznek salátát, mert unalmasnak gondolják, pedig főétkezésekre is kiváló, mert tápláló, finom és nagyon egészséges. Mutatunk 5 trükköt, hogy biztosan ne legyen unalmas, sőt!
Használj többféle zöld levelet

Salátát nem csak fejes salátából vagy jégsalátából készíthetsz, használhatsz hozzá egy csomó más növényt is, például bébispenótot vagy rukkolát. A legjobb, ha több félét is raksz bele egyszerre, így izgalmasabb lesz az összhatás. A friss piaci a legfinomabb, de a zöldséges pultoknál lehet kapni zacskózott változatot is, az is jól jöhet.

11 DIÉTÁS FOGÁS, AMIT BŰNTUDAT NÉLKÜL MEGEHETSZ >>> 
Elő a speciális olajokkal

Salátakészítésnél a citromlé az ecet és az oliva olaj a legelterjedtebbek, de érdemes különleges olajokban is gondolkodni, mert bár kicsit drágábbak, de nagyon fel tudják dobni az ételt. Ilyen például a tökmagolaj és a dióolaj. A legjobb, ha többféle is van otthon és mindig más milyet öntesz a salátádra, így nem fogod megunni!

EZEKET TEDD BELE A SALÁTÁDBA, HA FOGYNI SZERETNÉL >>>
Szórj bele különböző magokat, csonthéjasokat

Érdemes különböző magokat is szórnod a salátádba, mert nagyon fel tudják dobni az ízét ráadásul sokkal táplálóbbá is teszik. Napraforgómag, csiamag, mandula, dióbél, kesudió… Választék van bőven. Arról nem is beszélve, hogy ezek közül a legtöbb szuperélelmiszer, így egyébként is érdemes fogyasztani belőlük naponta néhány szemet.

5 NYOMÓS ÉRV AMELLETT, HOGY MINDENNAP EGYÜNK OLAJOS MAGVAKAT! >>>

Mehet bele a fehérje

Nem muszáj, hogy csak zöldségekből álljon a salátád. Ha nem folytatsz vegén életmódot nyugodtan mehet bele például egy kis sonka vagy grillezett csirkemell. És a főt tojás vagy a sajt is jó választás lehet, hogy táplálóbbá tedd és jobban tudd vele csillapítani az étvágyad. Sőt gombát is érdemes beletenned, akár nyersen is egy keveset, az is szuper vas és fehérjeforrás.

ÓVATOSAN A SALÁTÁKKAL - NEM MINDEGYIK DIÉTÁS! MEGVIZSGÁLTUK A KEDVENCEKET >>>>
Figyelj a külalakra!

Az sem mindegy ám, hogy hogyan néz ki a salátád, érdemes egy kicsit több időt eltölteni az elkészítésével és formás, vékony szeletekre vágni a hozzávalókat. Minél jobban néz ki, annál jobban fog esni, a zöldségek színes kavalkádja pedig szemrevaló látvány. Az elkészítésnél kísérletezhetsz azzal is, hogy van, amit vágsz, van, amit pedig reszelsz (például a répát). Más hatást fog kelteni és egy kicsit más íze is lesz.

Több száz saláta receptet találsz itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss