Használj többféle zöld levelet
Salátát nem csak fejes salátából vagy jégsalátából készíthetsz, használhatsz hozzá egy csomó más növényt is, például bébispenótot vagy rukkolát. A legjobb, ha több félét is raksz bele egyszerre, így izgalmasabb lesz az összhatás. A friss piaci a legfinomabb, de a zöldséges pultoknál lehet kapni zacskózott változatot is, az is jól jöhet.
11 DIÉTÁS FOGÁS, AMIT BŰNTUDAT NÉLKÜL MEGEHETSZ >>>
Elő a speciális olajokkal
Salátakészítésnél a citromlé az ecet és az oliva olaj a legelterjedtebbek, de érdemes különleges olajokban is gondolkodni, mert bár kicsit drágábbak, de nagyon fel tudják dobni az ételt. Ilyen például a tökmagolaj és a dióolaj. A legjobb, ha többféle is van otthon és mindig más milyet öntesz a salátádra, így nem fogod megunni!
EZEKET TEDD BELE A SALÁTÁDBA, HA FOGYNI SZERETNÉL >>>
Szórj bele különböző magokat, csonthéjasokat
Érdemes különböző magokat is szórnod a salátádba, mert nagyon fel tudják dobni az ízét ráadásul sokkal táplálóbbá is teszik. Napraforgómag, csiamag, mandula, dióbél, kesudió… Választék van bőven. Arról nem is beszélve, hogy ezek közül a legtöbb szuperélelmiszer, így egyébként is érdemes fogyasztani belőlük naponta néhány szemet.
5 NYOMÓS ÉRV AMELLETT, HOGY MINDENNAP EGYÜNK OLAJOS MAGVAKAT! >>>
ÓVATOSAN A SALÁTÁKKAL - NEM MINDEGYIK DIÉTÁS! MEGVIZSGÁLTUK A KEDVENCEKET >>>>
Figyelj a külalakra!
Az sem mindegy ám, hogy hogyan néz ki a salátád, érdemes egy kicsit több időt eltölteni az elkészítésével és formás, vékony szeletekre vágni a hozzávalókat. Minél jobban néz ki, annál jobban fog esni, a zöldségek színes kavalkádja pedig szemrevaló látvány. Az elkészítésnél kísérletezhetsz azzal is, hogy van, amit vágsz, van, amit pedig reszelsz (például a répát). Más hatást fog kelteni és egy kicsit más íze is lesz.