Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 csodaszép virág, amit meg kell kóstolnod!

default user icon
MME
Némely virág nemcsak szép, de az illata kifejezetten ínycsiklandó - és, ha kiderül róla, hogy ehető is, az maga a kánaán! Összeszedtünk néhány fogyasztható szépséget, és azt is eláruljuk, melyik, milyen ételhez paszol!
Sarkanytyúka

Virágzás: májustól októberig
Ízvilág: enyhén borsos
Felhasználás: az egész virág

Tippünk: illik a krumplihoz,levesekhez és friss sajthoz.

Százszorszép

Virágzás: márciustól októberig
Ízvilág: mogyoróra emlékezteto
Felhasználás: az egész virág

Tippünk: a nehéz és az édes ételeket egyaránt kitűnően ízesíti.

Borágo

Virágzás: májustól szeptemberig
Ízvilág: uborkára emlékeztető
Felhasználás: az egész virág

Tippünk: uborkaleveshez, kandírozva pedig finom édesség.

Körömvirág

Virágzás: júniustól novemberig
Ízvilág: fűszeres, kesernyés
Felhasználás: a virágszirmok

Tippünk: vajjal keverve menynyei egy friss kenyérszeleten, de a tenger gyümölcseihez is jól passzol.

Amit az ehető virágokról tudni kell

Hol lehet ehető virágokat vásárolni?

Nem a virágárusoknál, hiszen se trágyázni, se permetezni nem szabad oket. Delikáteszüzletekben,bioboltokban érdemes keresni,de legjobb a saját kertünkből szedni.

Hogyan kell bánni a friss virágokkal?

Mivel a virágok nagyon érzékenyek, csak közvetlenül a felhasználás előtt szabad leszedni őket. A melegben elhervadnak és a tápanyag is elvész belőlük. Megmosni nem szabad, de azért a nemkívánatos apró lakóknak feltétlenül utána kell nézni.

Ehető még...

Különbönböző fűszernövények virágai is ehetők, ilyenek például a metélőhagyma, a majoránna vagy a kakukkfű. Ízük az adott fűszerre emlékeztet. A rózsaszirom, az árvácska, az illatos muskátli és az ibolya
szintén nagyon fi nomak, különösen édességekhez illenek jól. Még a pipacs szirmai is ehetők, ízük enyhén kesernyés.

Ezek is érdekelhetnek