Sarkanytyúka
Virágzás: májustól októberig
Ízvilág: enyhén borsos
Felhasználás: az egész virág
Tippünk: illik a krumplihoz,levesekhez és friss sajthoz.
Százszorszép
Virágzás: márciustól októberig
Ízvilág: mogyoróra emlékezteto
Felhasználás: az egész virág
Tippünk: a nehéz és az édes ételeket egyaránt kitűnően ízesíti.
Borágo
Virágzás: májustól szeptemberig
Ízvilág: uborkára emlékeztető
Felhasználás: az egész virág
Tippünk: uborkaleveshez, kandírozva pedig finom édesség.
Körömvirág
Virágzás: júniustól novemberig
Ízvilág: fűszeres, kesernyés
Felhasználás: a virágszirmok
Tippünk: vajjal keverve menynyei egy friss kenyérszeleten, de a tenger gyümölcseihez is jól passzol.
Amit az ehető virágokról tudni kell
Hol lehet ehető virágokat vásárolni?
Nem a virágárusoknál, hiszen se trágyázni, se permetezni nem szabad oket. Delikáteszüzletekben,bioboltokban érdemes keresni,de legjobb a saját kertünkből szedni.
Hogyan kell bánni a friss virágokkal?
Mivel a virágok nagyon érzékenyek, csak közvetlenül a felhasználás előtt szabad leszedni őket. A melegben elhervadnak és a tápanyag is elvész belőlük. Megmosni nem szabad, de azért a nemkívánatos apró lakóknak feltétlenül utána kell nézni.
Ehető még...
Különbönböző fűszernövények virágai is ehetők, ilyenek például a metélőhagyma, a majoránna vagy a kakukkfű. Ízük az adott fűszerre emlékeztet. A rózsaszirom, az árvácska, az illatos muskátli és az ibolya
szintén nagyon fi nomak, különösen édességekhez illenek jól. Még a pipacs szirmai is ehetők, ízük enyhén kesernyés.