Gyümölcsös túrótorta

120 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Piskótához:
  • 14 tojássárgája
  • 8 tojásfehérje
  • 130 g liszt
  • 75 g keményítő
  • 150 g cukor
  • 172 g vaj
  • Krémhez:
  • 750 g túró
  • 375ml habtejszín
  • 60 g vaníliáspuding
  • 4,5 dl tej
  • 1,5 pohár tejföl
  • 80-100g porcukor (ízlés szerint, ki mennyire szereti édesen)
  • Vaníliaaroma
  • Díszítéshez
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3,5 evőkanál olaj
  • Gyümölcsök (barack, ribizli, szőlő, eper)

Elkészítés

  1. Piskóta Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. A lisztet szitáljuk össze a keményítővel. A tojásfehérjét közepes sebességen verjük fel, amikor keményedik, adjuk hozzá a cukrot. Amikor kemény habbá vertük, adjuk hozzá a tojássárgáját is. Állítsuk le a gépet, keverőlapáttal óvatosan keverjük hozzá a keményítős lisztet, legvégül a felolvasztott margarint. Töltsük a piskótatésztát egy 24 cm-es sütőpapírral kibélelt tortaformába, és az előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt süssük aranybarnára. Ellenőrizzük tűpróbával a közepét hogy jól átsült-e. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána vízszintesen vágjuk három részre. Krém Először a tejet öntsük egy edénybe. Adjuk hozzá a pudingport, egy evőkanál cukrot, és főzzünk sűrű pudingot, majd hagyjuk langyosra hűlni. Egy tálban villával törjük össze a túrót, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliaaromát, és habverővel keverjük hozzá a tejfölt. Beleöntjük a pudingot is, és habverővel elkeverjük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, és a túróhoz keverjük. Összeállítás Az alsó lap köré tortakarikát teszünk, és rákenjük a krém harmadát. Ezután jön a következő lap, megint krém, utolsó lap, majd befedjük a maradék krémmel( az oldalát is). A tetejére az étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, majd ráöntjük a tortára, és hagyjuk, hogy az oldalán is szépen lecsurogjon. Hűtőbe tesszük, és megvárjuk, míg megdermed rajta a csoki. Ízlés szerint gyümölcsökkel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss