Cseresznyés muffin

MME MME
3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cseresznyét lecsepegtetjük. A vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót habosra keverjük. A tojásokat egyenként belekeverjük, majd hozzáadunk 5 evőkanál mogyorókrémet, és összekeverjük a liszttel, a keményítővel és a sütőporral. Végül hozzáadjuk az őrölt zabpelyhet és a cseresznyét. Két-három papírcsészét egymásba teszünk, hogy a tészta súlya ne nyomja szét a papírt. Ha muffinsütőformát használunk, a mélyedésekbe elég egy-egy papírcsészét tenni. A papírokat kikenjük, 2 evőkanál zabpelyhet szétosztunk bennük, és erre tesszük a tésztát. 180 fokon előmelegített sütőben - vagy 2-es fokozaton - 20-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A maradék mogyorókrémet zacskóba töltjük, amelynek az egyik sarkán apró nyílást vágunk. A krémet csíkokban a kész muffinokra spricceljük, majd a maradék zabpelyhet is a süteményekre szórjuk. Nem csak díszít, finom is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss