Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Török Zsuzsa
A macaronmánia a 20. század közepén kezdett el terjedni a világban, miután a patinás párizsi Louis Ernest Ladurée kávéház cukrásza, Pierre Desfontaines először illesztett össze két mandulás habcsókpasztillát ganache krémmel.
Videó
Ezek a krémmel töltött apró színes habcsók-félék olyan szépen és olyan finomak, hogy igazán megérdemeltek egy ünnepnapot - ami éppen ma van! Egy hibája van ennek a mandulalisztből készül falatnyi süteménynek: aprólékos műgonddal kell elkészíteni, nagyon pontosan kimérve a hozzávalókat, és minden utasítást precízen betartva. Akit mindez eddig elrettentett, a lenti videót végignézve rájöhet: nem kell mestercukrásznak lenni a tökéletes végeredményhez. Macaronra fel!
Íme 4 hétvégi gasztroprogram és egy előzetes a borok, a toros finomságok és az édességek kedvelőinek.
MME
Itt a tavasz, közeleg a húsvét! A fesztiválok is az évszakhoz és az ünnephez igazodnak, a tavaszi napsütésben számos klassz program várja a gasztronómiai élményekre nyitott látogatókat.