Keress receptre vagy hozzávalóra

Zöldségleves húsgombóccal

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 2 csokor leveszöldség
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 l húsleves alaplé (kockából)
  • 2 db babérlevél
  • 2 db szegfűszeg
  • 3 szem borókabogyó
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 darab tojás
  • 2-4 ek zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A leveszöldséget és a pórét megtisztítjuk, megmossuk, felaprítjuk. A leveskockából a csomagoláson található előírás szerint elkészítjük a húsleves alaplét. A zöldségeket hozzáadjuk a leveshez, a fűszereket teatojásba tesszük, és kis lángon főzni kezdjük. Ha kell, sóval, borssal ízesítjük.
    2. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk róla a vizet, és apróra vágjuk. A felét félretesszük, a többit összekeverjük a darált hússal, beleütjük a tojást, sózzuk, és annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy a massza ne legyen sem lágy, sem túl kemény.
    3. Kis gombócokat formázunk a húsmasszából, és beletesszük a majdnem kész levesbe. További 8-10 percig főzzük. Ha kész, kivesszük belőle a teatojást.
    4. A levest tányérokba szedjük. A maradék petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

    ITT MÉG TÖBB LEVES RECEPTET TALÁLSZ! >>> 

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bednem 3 évvel ezelőtt
A húsgombócba nálam még ment pici hagyma és pirospaprika. Amúgy egyszerű, gyors leves. Önálló fogásként vagy kelt tésztával ideális ebéd. Most buktát adtam mellé. Ja és pici vegetát még elbírt. Gyorsan megvolt és a férfiaknak is ízlett, mert ugyebár húsos...

Hasonló Receptek

Magazin