A vaddisznó gerincét csontjáról lefejtjük és 1 cm vastag szeletekre felszeleteljük. Enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd lisztben megforgatjuk.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, a zsírját serpenyőben kisütjük. A szalonnát kiszedjük, és a visszamaradt zsírban a felszeletelt karaj mindkét oldalát hirtelen megkapatjuk 1 perc alatt. Az apróra vágott vöröshagymát kis lábasban üvegesre pároljuk.
Az előző este beáztatott cserépedényt (kacsasütő, római tál) szárazra töröljük, és beletesszük az üvegesre párolt hagymát, zsírjával együtt. Hozzátesszük a korábban lepirított füstöltszalonna-darabkákat is.
A sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a gombát felkockázzuk, hozzáadjuk az apróra vágott sárga hüvelyű zöldbabot, zöld hüvelyű babot, zöldborsót és a babérlevelet. Kevés sóval, kakukkfűvel, rozmaringgal, borókabogyóval ízesítjük.
Az egészet összekeverjük és rétegesen a lepirított húsokkal együtt a cserépedénybe fektetjük (más edény is jó, amit sütőbe lehet tenni és le lehet fedni).
A marhahúsleves kockát forró vízben feloldjuk, hozzáadjuk a vajat, majd az egészet ráöntjük a húsra és a zöldségekre, úgy, hogy a zöldségek teteje látszódjék, de a folyadék majdnem ellepje. A sütőbe helyezés előtt gondolatnyi szerecsendiót reszelünk rá.
200 fokos sütőben 70 percet pároljuk (alsó-felső sütés), az utolsó 15 percben fedő nélkül. Köretnek párolt rizst adunk hozzá, italként Egri Bikavért szolgálunk fel.