Elkészítés: A zöldségeket apróra vágjuk, együtt megfőzzük. Közben a hagymát olajon megpároljuk, beledobjuk a fűszereket és a megpárolt zöldséget kevés lével. Tovább sütjük még 1-2 percig, hogy krémszerű legyen. A lisztből, a vajból és vízből gyurmaszerű tésztát gyúrunk, 10-12 db golyót formálunk belőle, vékony, kerek lapokat nyújtunk. A lapok egyik felébe kis zöldséghalmokat teszünk, széleit bevizezzük, összehajtjuk, és körömmel összecsipkedjük, tehát félkör alakú táskákat kapunk. Forró olajban 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Csatniba mártogatva esszük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre