Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zöldségek avokádókrémmel

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 sárgarépa
  • 3 szárzeller
  • 4 újhagyma
  • 1 avokádó
  • 1 zöldcitrom
  • fél csomag zselatinpor
  • 2 szelet kenyér
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 mokkáskanál gyömbérpor

Elkészítés

    Előkészítés: A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A szárzellert leöblítjük, a vastag ereket kivágjuk, a leveleket összevagdaljuk. Az újhagymát megtisztítjuk, a zöld részét levágjuk, a fehér részét apróra vágjuk. Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját, meghámozzuk, kockákra vágjuk és meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg. A zselatint 2 evőkanál hideg vízzel kikeverjük, és állni hagyjuk.

    Elkészítés:
    1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A kenyérszeleteket – héjával vagy nélküle – kockákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük a kenyérkockákat, és aranyszínűre pirítjuk. Hagyjuk kihűlni.
    2. Az avokádó felét egy csipet sóval, az olívaolajjal és a gyömbérrel összeturmixoljuk.
    3. A répát, a zellert, a hagymát és a maradék felkockázott avokádót összekeverjük egy salátástálban. Beleforgatjuk a kenyérkockákat, és sóval, borssal ízesítjük. A zselatint a 1,5 dl vízzel felmelegítjük, a zöldségekhez keverjük. A zöldségeket kis csészékbe tesszük, és tálalásig hűtőben tartjuk.
    4. Tálaláskor a zöldségeket óvatosan tányérokra borítjuk, és avokádókrémmel kínáljuk.

Megjegyzés


Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin