Elkészítés: A kenyeret kisebb kockákra vágom, a hagymát félbevágva mindkét felét felszeletelem, a fokhagymát felaprítom.
A bacont kétujjnyi darabokra vágom, teflon edényben megpirítom.
Miután megpirult, kiveszem, és a hátramaradt zsírjában megpirítom a kenyérkockákat, majd ezt is félreteszem egy kis tálkában.
Az edény aljára teszek 1 kanálnyi vajat néhány csepp olívaolajjal, ebben megpirítom a hagymát és a fokhagymát, közben hozzáadom a babérlevelet. Ráteszem a vajbabot, megsózom, borsozom, majd az egészet felöntöm 2 dl fehérborral, visszateszem a bacont, és fedő alatt 10-15 perc alatt az egészet puhára párolom. Mikor a bab megpuhult, félreteszem hűlni, de előtte beleforgatom a pirított kenyérkockákat is. Akkor jó, ha marad egy kis szaftja, hogy a kenyér felszívja.
Amíg a töltelék hűl, addig egy másik edényben a mártáshoz a vajon világosra pirítom a lisztet, majd felengedem a borral, és hozzáöntöm a tejet, majd beleteszem a felkockázott camembert-t, megsózom, őrölt fehérborsot és csipetnyi szerecsendiót adok hozzá. Mikor a sajt elolvadt, hozzákeverem a tejfölt, és az egészet összeforralom.
A rétestésztát laponként egymásra helyezem (egy rúdhoz 4 lapot), mindegyik lapot vékonyan megkenem olajjal, majd a tölteléket egyenletesen elosztom rajta úgy, hogy a szélein 5-6 centit szabadon hagyok. Miután rátettem a babot a két hosszabbik szélét behajtom, majd lazán feltekerem, sütőpapírral bélelt tepsire fordítom, a tetejét lekenem tojássárgájával, és előmelegített sütőben, 220 fokon, 30 perc alatt pirosra sütöm.
Mikor megsült, felszeletelem, sajtmártással tálalom, a tetejét aprított petrezselyemmel meghintem.