Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zelleres tésztában sült amurcsíkok kevert salátával

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg amurfilé
  • 20 dkg zellergumó
  • 2 tojás
  • 8-10 dkg liszt
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • olaj a sütéshez
  • A salátához:
  • 30 dkg vegyes saláta (fejes, fodros, cikória)
  • 10 dkg színes paprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg uborka
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál finomra vágott kapor
  • 2 citrom

Elkészítés

Előkészítés: A halfilét éles késsel beirdaljuk, és 1-1,5 cm-es csíkokra vágjuk. Megsózzuk, és ameddig készül a tészta, letakarva hűtőben tartjuk. Megtisztítjuk a zellert és lereszeljük a káposztareszelővel.

Elkészítés: A zellerhez adjuk a tojást, a lisztet, sót, borsot, a petrezselymet és jól összekeverjük, ha száraz lenne, lehet belekeverni kicsi tejfölt, tejet, vagy reszelt almát is. A halcsíkokat lisztbe forgatjuk, majd a zelleres tésztát rányomkodjuk, és nem túl forró, bő olajban aranyszínűre sütjük. Ha megsült, papírkendőre szedjük, és leitatjuk a felesleges olajat. A salátákat, a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk. A salátákat összetépkedjük, a paprikát, a paradicsomot, az uborkát összedaraboljuk. A joghurtot kikeverjük az olívaolajjal, a kaporral, 1 citrom levével, sóval, borssal. Óvatosan összeforgatjuk az egészet, és tányérra tesszük. Mellétesszük a forró halcsíkokat, és a maradék citrommal díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 432 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss