Elkészítése: Előző nap a zellert megtisztítom és darabokra vágom. Annyi sós vízben, amennyi épp ellepi, puhára főzöm. A meghámozott és feldarabolt krumplit ugyancsak megfőzöm, majd leszűröm.
Ha mindkét zöldség elkészült, a tejjel 3 decire egészítem ki a zelleres folyadékot, és a meghámozott, darabokra vágott burgonyával, a felvágott hagymával meg az olvasztott vajjal együtt turmixban péppé zúzom. A tojást és a fűszereket hozzáadom, majd a hűtőszekrényben megdermesztem.
Másnap a hideg masszából nedves kézzel gombócokat formálok, és zsemlemorzsába mártom. Ezután felvert tojásba forgatom, majd ismét morzsába mártom, és forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. (Ha a massza lágy, kevés zsemlemorzsát vagy lisztet keverek hozzá.)
A felesleges olajat lecsöpögtetem róla, és paradicsommártással vagy salátával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre