Elkészítés: A liszteket a sóval és a zabpehellyel elkeverjük, közepébe fészket formálunk, oda megy minden nedves hozzávaló, a tetejére morzsoljuk az élesztőt. Dagasztani kezdjük. Ha a tészta sima és fényes, kelesztőtálba tesszük, letakarjuk, és 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és a kezünkkel 2 cm vastag, nagyjából 30*30 cm-es négyzetté lapogatjuk, majd 9 felé vágjuk. A négyzeteket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, konyharuhával letakarjuk, és 25-30 percig újra kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, az aljába bekészítünk egy fémlábast. A megkelt tésztát lepermetezzük vízzel, meghintjük zabpehellyel, és a forró sütőbe toljuk. A fémedénybe 1 dl vizet töltünk, becsukjuk a sütő ajtaját, és kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Rácson kihűtjük, majd kedvünkre elmajszoljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre