Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Zabpelyhes húsgombócleves

Hozzávalók

  • A leveshez:
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 1/2 db zellergumó
  • 1/2 db karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db csiperkegomba
  • 20 dkg zöldbab
  • bors
  • 2 db paradicsom
  • 1/2 db paprika
  • 1 db csípős paprika
  • zöld lestyán
  • zellerzöld
  • 1 tk ételízesítő
  • 1,5 dl zöldborsó
  • A húsgombóchoz:
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 mk fűszerpaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zabpehely
  • 1 csokor petrezselyem
  • zellerzöld
  • lestyán

Elkészítés

    1. A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk és belerakjuk a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a karalábét, a felaprított hagymát és gombát. Megsózzuk, megdinszteljük, és 2-3 perc után felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a megpucolt zöldbabot. Fűszerezzük sóval és borssal, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot, néhány szelet paprikát, majd hozzáadjuk a lestyánt, a zellerzöldet és ételízesítőt. Alacsony fokozaton főzni kezdjük.
    2. Közben elkészítjük a húsgombócot: a darált húshoz hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, az őrölt köményt és a fűszerpaprikát. Belereszeljük a fokhagymát és belekeverjük a zabpelyhet. Összevágunk egy kis csokor petrezselymet, zellerzöldet és lestyánt, és ezt is belekeverjük. Alaposan összegyúrjuk, és vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és nedves vágódeszkára rakjuk.
    3. Amikor felforrt a leves, beletesszük a gombócokat. Kb. 15 percnyi főzés után beletesszük a zöldborsót is, és kb. 5 perc múlva lezárjuk. Meghintjük petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk. 

      Még több leves >>> 

      Hússal készült levesek >>> 

      Zabpelyhes receptek >>> 

      Sertéshúsos kaják >>> 

Megjegyzés

Ha szereted a húsgombócleveseket, mindenképpen készítsd el! :-) Gyorsan elkészíthető, finom, egészséges, kiadós leves. Jó étvágyat kívánok!

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin