Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros marhaszeletek

default user icon
Vörösboros marhaszeletek

Hozzávalók

  • 4 szelet marhahús
  • 1 evőkanál citromlé
  • 20 g sárgarépa
  • 20 g zeller
  • 20 g petrezselyemzöld
  • 20 g hagyma
  • 20 g paradicsompüré
  • 100 ml vörösbor
  • 1 db babérlevél
  • 4 szem bors
  • 4 szem szegfűbors
  • őrölt fekete bors, só
  • cukor
  • olaj

Elkészítés

    A hússzeletek széleit vagdossuk be, majd klopfoljuk ki vékonyra, és borsozzuk meg. Olajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a felszeletelt zöldségeket, adjuk hozzá a hússzeleteket, majd kissé pároljuk át.

    Öntsük a húsra a paradicsompürét, a citromlevet és a vörösbort, adjuk hozzá a babérlevelet és az egész borsot, majd pároljuk puhára.

    Ha kész, vegyük ki és tegyük félre a szeleteket, a hús levét pedig szűrjük le és édesítsük ízlésünk szerint. A hússzeleteket a mártással tálaljuk.

Megjegyzés

Köretként burgonyás knédli és párolt vörös káposzta illik mellé.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin