Keress receptre vagy hozzávalóra

Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 bögre (kb. 20 dkg) lencse
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 szelet karalábé
  • 1 szelet zeller
  • 5 szál zellerlevél
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • fél csípős hegyes zöldpaprika
  • chili
  • 1 db babérlevél
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg főtt füstölt sertéstarja
  • 1 szál csabai kolbász (20 dkg)
  • olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 1 db tojás
  • 4 fakanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatom.

    Másnap a hagymákat aprítom, a répát, a gyökeret, a paprikát, a paradicsomot karikázom, a karalábét és a zellert darabolom, a zeller- és petrezselyemlevelet aprítom.

    A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítom. Ennek zsírjában megdinsztelem előbb a hagymát, majd a zöldségeket. Ráöntöm a lencsét, felöntöm vízzel. Belerakom a babérlevelet, fűszerezem.

    Kockára vágom a tarját, felkarikázom a kolbászt. A tojásból és a lisztből nokedlitésztát készítek.

    45 perc főzés után a lencséhez öntöm a bort, facsarok bele citromot, szórok rá egy kanálnyi lisztet, s belekeverek 1,5 dl tejfölt. Végül beleszaggatom a nokedlit, hozzáadom a kolbászt és a füstölt húst.

    Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.

Megjegyzés

Mert nem csak babgulyás van.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

bednem 2 évvel ezelőtt
Ezzel az étellel indul az új esztendő(nk)! A legjobbakat kívánom és sok-sok receptet még!

Hasonló Receptek

Magazin