Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörösboros-áfonyás kacsa

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagy egész kacsamell
  • 2 egész kacsacomb
  • 3 dl csirke alaplé (leveskockából is akár)
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 kis üveg áfonyadzsem
  • 1 csomag fagyasztott áfonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 2-3 babérlevél
  • 3 dl vörösbor

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított kacsamelleket kettévágom, de a bőrt nem szedem le róla, csak beirdalom, a combokon is. Serpenyőben elősütöm mindkét oldalukat, majd egy tepsibe rakom őket.

    Enyhén megsózom mindkét oldalukat, majd a paradicsom pürét és a dzsem felét rákanalazom, a megtisztított, felkarikázott répát és a cikkekre vágott hagymát rádobom, majd hozzáadom a babérlevelet. A bort és a húslevest is rálocsolom. Alufóliával betakarva 190 fokon sütöm, míg a hús omlós, puha nem lesz.

    Ha megpuhult a hús, kiszedem egy tálra, majd a léből kihorgászom a zöldségeket. A többit leszűröm egy lábasba, majd lassú tűzön hozzákeverem az áfonyadzsem másik felét, és hozzáadom a fagyasztott áfonyát is. Ahhoz, hogy sűrűbb szószt kapjunk, érdemes keményítővel (vagy liszttel) kicsit besűríteni. Amennyiben szükséges még, adok hozzá sót.

    Krokettel vagy rösztivel tálalom. Jó étvágyat! :)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin