Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vörös káposzta á la Valencienne

Hozzávalók

  • 5 dkg húsos szalonna
  • 1 fej lila káposzta
  • bors
  • 2 dl húslevesalaplé
  • 0,5 dl cseresznyepálinka
  • 3 db alma
  • 10 dkg sütni való kolbász

Elkészítés

    1. A szalonnát felkockázzuk. A káposztát megmossuk, négyfelé vágjuk, majd a torzsa eltávolítása után felcsíkozzuk. 
    2. Serpenyőben ropogósra sütjük a szalonnát, majd hozzáforgatjuk a káposztát. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a pálinkával és a húslevessel. Megsózzuk és megborsozzuk. 
    3. Az almákat megmossuk és kicsumázzuk, majd felszeleteljük őket. Ha puhulni kezd a káposzta, belekeverjük az almát, és 10 percig pároljuk együtt. 
    4. A kolbászt felkarikázzuk, majd közepes lángon ropogósra sütjük. A sült kolbászkarikákkal tálaljuk a káposztát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin