Elkészítés: A tejet elkevertem a cukorral, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve elkezdtem főzni. Kb. 50 perc alatt a cukros tej besűrűsödött, harmadára főtt, és nagyon lassan elkezdett karamellizálódni.
Amikor már nyúlósan sűrű és szép karamellszínű lett, elvált az edény aljától, akkor elzártam alatta a tüzet. Nagyon kell figyelni, és tényleg folyamatos keverést igényel, nehogy leégjen! Azonnal hozzáadtam a hideg vajat, fakanállal kevertem 2 percig, ezalatt a vaj teljesen felolvadt, és omlóssá tette a karamellt.
Sütőpapírra simítottam, hagytam teljesen kihűlni, csak ezután szeleteltem fel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre