Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vajas ponty

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A pontyól lefejtjük a bőrét, majd 3 cm-es kockákra vágjuk. Besózzuk, borsózzuk, és a hűtőbe tesszük kb. 3 órára.

Egy tepsibe tesszük a vajat, sütőben felmelegítjük, és beleforgatjuk a haldarabokat. A tetejére tejfölt kenünk, és betesszük sülni. Kb. fél óra múlva kivesszük a tepsit, és megforgatjuk a haldarabokat, megint bekenjük tejföllel, és visszatesszük sülni.

Amikor szép színe van és puha a hal, kivesszük a sütőből. Kenyérrel kínáljuk, vagy ízlés szerinti köretet lehet adni mellé.

Megjegyzés

Nagyon finom, nálunk ez karácsonyi menü. - polczmanimrene

Ezek is érdekelhetnek