Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vagdaltfészek sajttal töltve

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Jóképű vájdlingunkban erős kézzel összedolgozzuk a darált húst a tejben áztatott és jól kinyomkodott zsemlével, a finomra vágott és kevés zsírban megfuttatott vörös- és fokhagymával, a tojással, a kakukkfűvel, sóval és borssal.

Bevizezett tenyerünkkel kisebb pogácsákat formázunk belőle, s a közepükbe mélyedést nyomunk.

Szép jénai tepsinket vékonyan kizsírozzuk, és 190 fokon megsütjük a fasírtokat. Gyorsan kivesszük, a fészkekbe reszelt sajtot szórunk, visszadugjuk a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a sajt szépen ráolvadjon.

Tálaljuk forrón, pirított burgonyával, csemege uborkával, könnyű homoki vörösborral, vagy egy-két korsó hideg világos sörrel.

Megjegyzés

Ínyencek még nyugodtan tehetnek mellé egy kis csiperkemártást...
- dzsafi

Ezek is érdekelhetnek