Elkészítés: Jóképű vájdlingunkban erős kézzel összedolgozzuk a darált húst a tejben áztatott és jól kinyomkodott zsemlével, a finomra vágott és kevés zsírban megfuttatott vörös- és fokhagymával, a tojással, a kakukkfűvel, sóval és borssal.
Bevizezett tenyerünkkel kisebb pogácsákat formázunk belőle, s a közepükbe mélyedést nyomunk.
Szép jénai tepsinket vékonyan kizsírozzuk, és 190 fokon megsütjük a fasírtokat. Gyorsan kivesszük, a fészkekbe reszelt sajtot szórunk, visszadugjuk a sütőbe, de csak annyi időre, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
Tálaljuk forrón, pirított burgonyával, csemege uborkával, könnyű homoki vörösborral, vagy egy-két korsó hideg világos sörrel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre