Előkészítés: A szarvashúst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és kockákra vágjuk. A gombákat megmossuk, megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, az áfonyát fél dl borba beáztatjuk. A megmosott almák kalapját levágjuk, és a magházukat eltávolítjuk, a nyílást éles késsel kissé megnagyobbítjuk. A megmosott rozmaringleveleket finomra vágjuk, a borókabogyót összezúzzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A póréhagymát előhevített olajon lepirítjuk, rátesszük a húst, és együtt pirítjuk tovább. A rozmaringgal, a borókabogyóval és az ételízesítővel ízesítjük. Hozzáöntjük a maradék bort, a levest, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk a gombákat, és tovább pároljuk. Közben a dióbelet durvára törjük, és szárazon megpirítjuk. A raguhoz adjuk az áztatott áfonyával együtt. A tejszínes-gombás fixet csomómentesen elkeverjük, és besűrítjük vele a szarvasragut. A tejszínnel dúsítjuk, a mézzel utóízesítjük. Az almákat tepsibe vagy tűzálló tálba állítjuk, a ragut a magházak helyére töltjük, a kalapokat visszatesszük, s a sütőben 10 percig sütjük. Tálaláskor az alma köré is tehetünk ragut.