Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Üzenet a múltból: ezekből az élelmiszerekből kell betáraznunk a nehéz időkre

default user icon
MME
Az antwerpeni Szent Jakab templom felújítása közben egy időkapszulára bukkantak az ott dolgozó építőmunkások. Amikor az épület egyik mennyezeti díszítőeleméhez értek, egy régi gyufásdobozt találtak, ami egy 1941-ben íródott üzenetet rejtett. A sors fintora, hogy az akkor papírra vetett gondolatok most nem is lehetnének aktuálisabbak a világban történő események fényében.

Építőmunkások bukkantak rá arra az időkapszulára, amit 83 évvel ezelőtt rejtettek el az antwerpeni Szent Jakab templom mennyezetének festése közben egy a födémen található díszítőelemben. A kis gyufásdobozban lapuló üzenet 1941-ben íródott, és vélhetően az akkor ott dolgozó munkások tollából származhat. A papírra vetett gondolatokat a jövő nemzedékének címezték, de betekintést nyújt a 40-es évek építőiparban tevékenykedő melósok életébe is, akik arra is utalnak, hogy szerintük mi a boldog élet titka - írja a Mirror.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Stad Antwerpen (@stad_antwerpen) által megosztott bejegyzés

– Mi már rég nem leszünk ezen a Földön, amikor ezt a mennyezetet újra kell festeni. Azonban tudnia kell a következő generációnak, hogy egyáltalán nem volt könnyű életünk. Túléltük az 1941-ben és az 1940-ben kezdődő háborúkat is. Ez nem semmi, ugye? Mindössze néhány centért dolgoztatnak bennünket, és szinte éhen halunk, ugyanis ételt nem igazán kapunk – olvasható a már megsárgult papíron.

- A következő generációknak azt tanácsoljuk, hogy amikor újra közeleg a háború, legyen elég tartalékotok élelmiszerekből. Azért, hogy életbe maradhassatok a nehéz időszakban, fel kell hogy halmozzatok rizst, kávét, lisztet, dohányt, gabonát és búzát. Élvezzék az életet, és hogy ha úgy hozza a sors, akkor nősüljetek újra. Azok, akik házasok, vigyázzanak az otthonukra! Üdvözlet a férfiaknak!

A levelet vélhetően négy férfi írta, ugyanis az ő aláírásuk olvasható a levél végén. John Janssen, Jul Gyselinck, Louis Chantraine és Jul Van Hemeldonck.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek