Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Újra itt a PirosLábos fesztivál - nyitott porták Szigetmonostoron

default user icon
MME
A PirosLábos fesztivál egy idén hatodszcsaládias rendezvény, ahol a vendég egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek vendége lehet - immár hatodszor.

Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a PirosLábas fesztiválnak, ahol elfeledett receptek kelnek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a vendég, illetve átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet.

A fesztivál jeligéje idén a harmónia/harmonika, a cél most is a stílusos vidéki élet, a családias hangulat, a nyitott porták, a hagyományok kortárs formáinak keresése lesz.

Nyitott porták, kézművesvásár és gyerekprogramok

10 órától 10 óráig várják a látogatókat a kézműves vásárra, ahol egyedi portékákra lelhetnek, a vendéglátóhelyek bővített étel és italválasztékkal készülnek az eseményre.

A nyitott porták is szaporodnak. Egyre több udvar nyílik meg, különleges koncertekkel, előadásokkal. Nagyszínpadunkon, a plébánia udvarában az Etnofil és a Csángálló zenekarok lépnek föl, de ellátogat hozzánk Miqueu Montanaro, Móser Ádám és Kertész Endre, a Kamondy-trió, a jubiláló Kőbéka együttes, Zazie, és természetesen a Szigeti Veszedelem. Felcsendül Pulcinella éneke, és a baptista rezesbanda hangja.

Az udvarokban hangszersimogató, családi és gyermekműsorok, lovasfarm, irodalmi beszélgetések, különleges vendégek várják a betérőket.

Képzőművészeti kiállításunkat a környezetünkben élő, erre az alkalomra felkért alkotók munkáiból állítja össze Várbíró Kinga, „A mi harmóniánk” címmel.

Az egésznapos feltöltődés után a 4lövet és a Sobriboogie zenekarokkal lazíthatunk!

Elérhetőségek:
facebook.com/piroslabosfesztival
www.piroslabosfesztival.hu

Ezek is érdekelhetnek