Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Túrós-kapros dübbencs

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • kb. 2-2.5 dl tej
  • 1 tasak instant élesztő
  • 3 csapott teáskanál só
  • 2 nagy csokor kapor
  • zsír (a tepsi kikenéséshez)

Elkészítés

    Elkészítés: Összegyúrjuk a lisztet, a túrót, az élesztőt, a sót és annyi tejet, hogy egy jól megmunkálható, rugalmas tésztát kapjunk. Kizsírozunk egy tepsit, beletesszük a tésztát, és kézzel finoman belenyomkodjuk. A tetejét kevés zsírral megkenjük, megsózzuk, és a felaprított kapor felét rászórjuk. Ezután a tészta széleit (mint egy nagy füzet lapjait) egymásra hajtjuk, majd kézzel az egészet megint tepsi nagyságúra lapogatjuk. Megint megzsírozzuk, megsózzuk, és megkaprozzuk, majd félbehajtjuk és kinyújtjuk. A tetejét újra megzsírozzuk, és kelni hagyjuk a tésztát. Ha szépen megemelkedett a dübbencs, előmelegített sütőbe toljuk, és ropogósra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Lemminkainen
Nyugodjon nagymamám szokta őrölt édes paprikával is csinálni kapor és túró helyett. (És hajtoványnak hívta.) Nagyon finom pl. bableveshez. Ja: meg ő a sodródeszkán hajtogatta és csak a megfelelő hajtogatás után ügyeskedte bele a tepsibe.
Morzsálós Mirza
Kedves Bemabo, Kedves Lora-lora! 1. A tésztát a tepsibe nyomkodjátok úgy, hogy kitöltse az egészet a tészta. 2. Ezután a tésztát félbe hajtjátok, így a fél tepsi üres lesz. 3. Ezután a kezetekkel addig nyomkodjátok a félbahajtott tésztát, míg az kilapul, és megint kitölti a tepsit. 4. Ezután megint félbehajtjátok, így megint csak félig lesz vele teli a tepsi. Szóval egyszer sem kell kivenni a tésztát, miután beletettétek a tepsibe. Természetesen közben kenni, kaprozni kell. Így érthetőbb? Remélem segítettem! :o) Ha nem, még egyszer nekifutok! :o)) Üdv: Mirza
lora-lora
Valóban nem érthető! Hogyis van ez???
gemabo
Nem egészen értem, ha már beletettem a tepsibe és óvatosan belenyomogattam, akkor hogy lesznek olyan nagy szélei, amit ráhajtok, nem beszélve arról, hogy mégegyszer ki kell nyújtani. Akkor tehát újra kiveszem a tepsiből, vagy hogy van ez? Pedig jó lenne kipróbálni, merta amúgy a recept tetszik, csak pontosabb leírást kérek az elkészítéshez. Köszi gemabo

Hasonló Receptek

Magazin