Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Túrókrémben sült alma karamelles dióval

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kivajazunk egy tűzálló tálat. Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kivájjuk. Az almát leöntjük az almalével és a citrom levével, 10 dkg cukorral, és felforraljuk, az almát nem túl puhára főzzük. Kiveszzük, majd a tetejét éles késsel sűrűn bevagdossuk. Magházával lefelé a formába tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tejet a tejszínnel, a túróval, a tojásokkal, a vaníliás cukorral és a pálinkával habosra keverjük. Az almára öntjük. A sütőben kb. 15 percig sütjük. Közben a maradék cukrot karamellizáljuk, beleszórjuk a diódarabokat, és megpirítjuk. Alufóliára simítjuk, hagyjuk kihűlni. A dióról lehózzuk a fóliát, széttördeljük. Az almákat megszórjuk a karamelles dióval. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss