Töltött paprika francia módra

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 szép paprika
  • 30 dkg darált hús
  • 1 marék morzsa
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 dkg vaj
  • bors
  • petrezselyem

Elkészítés

    Elkészítés: A paprikát megmossuk, félbevágjuk, magházát kiszedjük. Szűrőkanálba rakjuk, és lobogó, sós
    vízzel leforrázzuk.

    A hagymát apróra vágjuk, összekeverjük a darált hússal, és serpenyőben kevergetve egy kissé átsütjük. Ha kihűlt, beleütünk 1 egész tojást. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, és belekeverjük a marék morzsát.

    A paprikákat megtöltjük a hússal, és kivajazott tűzálló tálba helyezzük. A tejfölt elkeverjük 1 tojás sárgájával, megsózzuk, és a paprikákra öntjük. Tetejére morzsoljuk a megmaradt vajat és meghintjük jó bőven reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben, kis lángon 20 percig sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek