Keress receptre vagy hozzávalóra

Tökös kis falatok

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 szikkadt zsemle
  • 5 dl tej
  • 50 dkg darált csirkemell
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl tejszín
  • fehérbors
  • 1 tojás
  • 2 db kisebb 40 dkg-os tök
  • vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A visszamaradt tejet leszűrjük.

    A zsemlét összekeverjük a darált csirkemellel és a finomra vágott petrezselyemmel, 1 dl tejszínnel, a
    tojással, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. (Ha túl lágynak éreznénk a tölteléket, adjunk hozzá kevés zsemlemorzsát).

    A tököket meghámozzuk, kettévágjuk, és kanállal kivájjuk a magházukat. Megtöltjük a csirkés masszával.

    Tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával, és 160 fokra előmelegített sütőben 40 percig pároljuk.

    A héját és a kivájt megházát kevés vajon megpároljuk, sóval és fehérborssal fűszerezzük. Felöntjük a leszűrt tejjel és a maradék tejszínnel,
    valamint 2 dl húslével. 10 percig főzzük, leszűrjük, és mártásként a töltött tök mellé kínáljuk.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin