Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tőkehalfilé kukoricapelyhes-mandulás bundában

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg mélyhűtött tőkehalfilé
  • kb. 15 dkg natúr kukoricapehely
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 3 púpozott evőkanál zabpehelyliszt
  • 3 tojás
  • őrölt fehérbors
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A kiolvasztott halfiléből óvatosan kinyomkodjuk a vizet, a felületükről papírtörlővel felitatjuk, majd sózzuk, borsozzuk.

    10 dkg kukoricapelyhet zacskóba téve klopfolóval jól összetörünk, a maradékot kézzel kissé összemorzsoljuk úgy, hogy maradjanak nagyobb darabok is, és összekeverjük a mandulával.

    A tojásokat kevés sóval alaposan felverjük. A fűszerezett halszeleteket a szokásos módon bepanírozzuk: zabpehelyliszt-tojás-mandulás kukoricapehely sorrendben bundázzuk.

    A bebundázott szeleteket kiolajozott tűzálló (pl. kerámia) sütőedénybe vagy tepsibe fektetjük, a tetejüket kevés olajjal meglocsoljuk vagy megkenjük. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Friss idénysalátával igazán finom. Illik hozzá a zöldséges barnarizsköret vagy zöldfűszeres burgonyapüré. A családom gyümölcssalátával is imádja.

A panírozott szeletek megsüthetők hagyományos módon bő olajban serpenyőben vagy fritőzben is, de úgy magasbb lesz az étel zsíradéktartalma. Más halból is nagyon finom.

murabea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin