Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tőkehal édesköménnyel és paradicsomszósszal

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Az édeskömény zöldjét levágjuk, a szárgumóját megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt, és közepes tűzön, fedő nélkül, kb. 10 percig forraljuk. Botmixerrel péppé zúzzuk, a zöldfűszerekkel, sóval, borssal, csipet cukorral ízesítjük.

A halakat leöblítjük, húsukat falatnyi kockákra vágjuk. A köménnyel együtt beletesszük a paradicsomos mártásba, és 10 percig főzzük. Citromlével pikánssá ízesítjük, végül rászórjuk a kömény zöldjét.

Kenyérrel vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek