Elkészítés: A tojásokat felverem, beleteszem a sót, a lisztet, a felaprított
petrezselymet és a tejfölt, ezekkel is elkeverem.
Alufóliával kibélelek egy kb. 30x25 cm-es tepsit úgy, hogy a tepsi oldalára is jusson, 2 kanál olajjal megkenem, sütőbe tolom, felforrósítom, és beleöntöm a tojásmasszát. 10-12 perc alatt a forró sütőben megsütöm.
Kiveszem, majd a fóliával együtt a tojáslepényt deszkára teszem. Kissé hűlni hagyom, hogy kényelmesen tudjak vele bánni.
A tojáslepényt kirakom gépsonkával, meghintem reszelt füstölt sajttal, és a fólia segítségével feltekerem, mint a bejglit.
Ha teljesen kihűlt, akkor a becsomagolt hengert a hűtőbe teszem. Fél napig állni hagyom, majd a fóliától megszabadítom és felszeletelem.
Bármilyen saláta illik hozzá, de már főzelék mellé is tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre