Tojással töltött fasirt tekercs

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertéscomb
  • 3 marék zsemlemorzsa
  • 5 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 nagy fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 1-2 kávéskanál bors
  • 1-2 kávéskanál só
  • 2 egész tojás
  • A töltelékhez:
  • 10 főtt tojás
  • 1 csokor petrezselyemlevél (lehet szárított is)

Elkészítés

    1. A töltelékhez a tojásokat keményre főzzük, ha kihűlt , apróra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséglevelet, ízesítjük, és összekeverjük.
    2. A húst a többi összetevővel jól eldolgozzuk. Kettéválasztjuk, az egyik felét egy sütőpapíron vékonyan szétterítjük.
    3. A tojásmasszát is szétválasztjuk, az egyik felét a  húsra terítjük, majd a sütőpapír segítségével rúdba göngyöljük. A másik rudat ugyanígy készítjük el.
    4. A tekercsek tetjét megkenjük zsírral, hogy ne pattanjon szét a hús, majd 30-40 percig sütjük, 150 fokra előmelegített sütőben, közepes lángon.
    5. Levesszük a sütőpapírt, és kb.10-15 percig sütjük tovább, hogy megpiruljon a tetejük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin