Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiroli mákos rétes

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 15 dkg darált mák
  • 1 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál vanília-aroma
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

Elkészítés: Szitáljuk át a lisztet és egy csipet sót, és dolgozzuk össze a vajjal, a tejföllel, valamint az ecettel. Tegyük a tésztát hűtőbe 1 órára.

Addig a töltelékhez melegítsük fel a tejet a cukorral, majd adjuk hozzá a mákot, a citrom reszelt héját és a baracklekvárt. Főzzük pár percig, amíg besűrősödik, majd vegyük le a tűzről.

A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, kenjük meg a töltelékkel, és szorosan tekerjük fel. Kenjük meg felvert tojással. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezve süssük 180 fokon szép pirosra. Másnapra sem szárad ki.

Aki szereti mákos sütiket, érdemes kipróbálni.

Ezek is érdekelhetnek