Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Tiramisu hagyományosan

Hozzávalók

  • 0,5 dl fekete kávé
  • 0,5 dl kávélikőr
  • 20 dkg babapiskóta
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 db tojás
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

    1. A kávét és a likőrt összekeverjük, és egyesével megmártjuk benne a babapiskótákat. Egy jénai alját kirakjuk a babapiskótával, és megszórjuk kakaóval.
    2. A tojásokat szétválasztjuk. A mascarponét kikeverjük a cukorral és a tojássárgájával. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük.
    3. A krém harmadát a babapiskótára kenjük, majd újabb réteg kávés, kakaóval megszórt babapiskótát teszünk rá. Így folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét megkenjük a maradék krémmel, és megszórjuk a kakaóval. Letakarva egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.

      még több tiramisu receptet itt találsz! >>>

    Még több kávés desszertet itt találsz! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin