Tepsis sertéstarja

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6-8 szelet kicsontozott sertéstarja
  • 3-4 fej hagyma
  • 6-8 szem közepes krumpli
  • 2 db paradicsom
  • 1-2 ág rozmaring
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg lágy reszelt sajt
  • bors
  • majoránna
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tarjaszeleteket enyhén klopfolom, sózom, borsozom, pár percig állni hagyom. A hagymát vékonyra felkarikázom, a krumplit meghámozom, fél centis szeletekre vágom, leöblítem, konyharuhában megszárítom.

    Egy tepsit kevés olajjal kikenek, egymás mellé fektetem a tarjaszeleteket, egyenletesen elosztva ráhalmozom a felvágott hagymát. Megszórom a majoránnával és a száráról leválasztott rozmaringlevelekkel, gyengén sózom, borsozom, mehet rá a felkarikázott paradicsom, majd ráteszem a krumpliszeleteket. A tetejét is sózom, borsozom, beleöntöm a bort, végül rászórom a reszelt sajtot.

    Alufóliával szorosan lezárom a tepsit, 180 fokosra előmelegítet sütőben párolom 35-40 percig. Ezután leveszem a fóliát, ha a hús megpuhult, a fólia nélkül teszem vissza a sütőbe, a tetejét ropogósra sütöm.

    Frissen, melegen tálalom, ilyenkor kovászos uborka az igazán hozzá illő savanyúság.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kiss Gigi 4 évvel ezelőtt
Anyukám rendszeresen főz effélét, mi rakott húsnak hívjuk, és tejföl dukál hozzá. Az aljára pár szelet szalonna mindig elfér. :) Mindenki szereti!!
Fülöp Sándor 7 évvel ezelőtt
Hali! Örülök, hopgy tetszik, biztosan fínom lesz a csírke husiból is, jó étvágyat hozzá! Üdv, Nani.
liszizsuzsika 7 évvel ezelőtt
Megint egy jó kis recept Tőled. Mai vacsora megoldásának szánom, bár nekem csirkemell áll rendelkezésemre, gondolom, az is finom lesz így elkészítve. Köszönöm!

Hasonló Receptek

Magazin