Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis paradicsomos-tökös tészta

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Olajon apróra vágott hagymát pirítok, rádobok (ízlés és igény szerinti mennyiségű) felkockázott paradicsomot, valamint szintén kockára vágott, hámozott tököt. Fűszerek ízlés szerint, az enyémbe jut: só, bors, chili, oregánó, kapor, köménymag, tárkony.

Közben kifőzöm a tésztát, olajozott, kis liszttel megszórt tepsibe egyengetem, majd mikor már a tökkockák megfőttek, a tetejére kerül az egész ragu, aztán be a sütőbe, amíg nem ropog a teteje.

Fontos, hogy legyenek megfőve a tököcskék, nekik kicsit több idő kell, ezért érdemes kicsike kockákra vagdosni őket, valamint lassanként vízzel felönteni, majd fedő alatt párolni az egészet.

Ha valaki szeretné sajttal meghinteni a tetejét, tegye bátran, sőt, húskedvelők akár darált hússal is készíthetik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss