Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk.
A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Megvizezett habkártyával vagy késsel kenegetve kikent, lisztezett nagy tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben, 170 C-on 20 perc alatt megsütjük.
A tojássárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a cukor felével simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
A margarint először magában, majd a többi cukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a hideg tésztára kenjük.
A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük, és mogyoróval vagy mandulával díszítjük úgy, hogy a szemek a szeletek közepére kerüljenek majd, amikor a süteményt felvágjuk.
Hűtőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk, felvágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre